Wednesday, 28 November 2012

SAVE GAZA

Assalamualaikum w.b.t. , rase mcm da lame tak meng-update blog aku yg comell nie , da ber-habuk , ber-sawang & should be bored sikitlah nak mmbacenya . hee . Act , dalam mase setahun setengah yg lalu aku trllu sibuk dengan pelajaran . Senang kata sibuk dengan study la ye . Ade pahem ? hahaha . takde mase nak menaip ape2 cerite aku kat dalam blog . Gambar kat dalam folder pun terperuk je . Jadi , setelah menyolek blog aku , aku dengan rela hatinya show-kan blog aku kat kowg .

Semenjak dua menjak nie , news feed fb & tweet bnyak cerita pasal saudara kita dekat Gaza yg sedang berperang melawan JAHUDI JAHANAM . In shaa Allah , segalanya akan baik-baik berkat dari doa dari semua umat islam dan bantuan yg tak henti-henti dihulurkan . tak kiralah dari segi keperluan dan tenaga . Hulurkan bantuan ringankan beban . hanya doa yg mampu aku berikan disbbkan kekangan kewangan sbgai seorang palajar . Amin .

Selamatkan Gaza 

Berdoalah untuk umat islam Gaza

Lindungilah anak-anak kecil

Stop Occupatin ! free Palestine


okay , daa .


Sunday, 18 December 2011

fanatic ♥ Sebago

hye chuii , today i would like to share with u'oll about the new trendy-mendy shoe . hemhem , aku da mula fanatic with this since a month ago . But , my mom always said
' No Money No Way Baby '
Haa , with the huge spirit . aku mula la berjinak-jinak mengumpul duit .
the most silence the most money i can get , huahua

Ok , we start now
1
.
.
.
.
2
.
.
.
.
3











oopss , tu dia selingan cerita aku hari nie . nak tawu nie gambar time kitowg balik dari tgok cikgu kami nikah
PN HAYATI MD HASSAN,cik bahiyah ( WARDEN SIS ) pun ade ,
terasa macam aku pulak yg di ijabkabul kan . hemhem ( gatal ko )
sambil menyelam minum air , sambil jenjalan bergambar dulu
btw , thanks jugak kat RIZZAH PHOTOGRAPHER sbb sudi takes some pic for the memories

ok , the best one

ready
.
.
.
cheers
.
.
.
fabulous
.
.
.
here we go
|

|

|

****************************




************************


YEAHH ! peeps looks on top . nie la fashion terbaru anak gadis macam kita skrg
yess , the cutest name for me is ' SEBAGO ' , kalau nak mnje lagi ' SEBAGO BABY ' . boyeee :)
nice kan ? lagi-lagi when you buy a red colour , mmg manarik dan sgt gorgeous .

ok bie , i'm going to study that time
bye-bye from ' sebago '





from me : wahida saffiya

Tuesday, 13 December 2011

indah nya dunia :)

haii chuii , meyh sini meyh kenali diri aku sejak zaman mula terjerumus ke alam remaja . maksudnye , sewaktu di sec . sch dulu . tapi hari ni pict aku tak banyak sgt nak dipertontonkan yerr .

so bermula la aku di sini





innocent nye gamba ni kan ? time form2 ni


oke now , when i form3 . zaman PMR ni laa aku menjadi manusia yg terlalu aktif . aku maen hoki , silat and da tentu la aku bnyak 'tuang kelas' . hihi .






dpt beza kan aku yg mne ? oke ni time aktif , muke pun gelap+selekeh-bekeh .anak spe la ni . hik3 . time form3 nie laa zaman kegedikan aku . mula nak cube2 bercouple tapi hampehh .oke naik je form4 aku mule kenal spe diriku ini . mula menjadi diri sendiri dan da mulakan langkah menjadi seorang yg lebih dewasa .aku semakin dewasa ? ya , mmg dewasa sehingga dpt membezakan yg mane baik dan yg mne buruk .

taraa , it's me




cari mne aku ?





oke , lepas tu semakin dewasa . mase aku form5 , aku tinggal kan semua aktiviti dan belaja tanpa henti .aku just join actvt yg ringan2 je . mls nak penat ahh . dan aku mule mngenali dunia . aku ade kawan2 yg sentiase disisi aku disaat sedih susah senng dan gembira . love u'oll .












ouhh wee , can go . lepas tu abes da sec .sch aku , dapt result and decide msok form6 . hah , lagi la dewasa lesen moto kereta ade . hoho . disini aku mule mnjadi seorg yg bermaruah . aku cube tingkatkan diri untuk mereka ( keluarga ) .

anak bangsa :)











oke , tu je pict yg dpt upload . ade bnyak lg tp mls la nak penat2 , tkpe tggu dpt pict dri dslr epul pasal party kitowg kat tepi pntai k , see you .


much love : wahida saffiya